MENY

OUR BRANDS

Here you can find a list of our brands, click the logotype to know more about the brand characteristics.

altea

Altea

Slipsar, näsdukar och sjalar blir till konstverk när Altea skapar dem. Det är accessoarer som man inte kan få för mycket av och som gör din stil än mer personlig och spännande.

gaiola

Gaiola

Gaiola är en ny vän till oss i butiken, tillverkaren är från Frattamore utanför Napoli. Från Gaiola hittar ni konfektion i förstaklass med en härligt uppnosig attityd. Siluetten är smal, axlarna mjuka och tygerna är outstanding. Firman grundades och ägs än idag av Benedetto De Petrillo, men likt vad som händer hos oss är sonen Fabrizio på väg in i firman för att fortsätta verksamheten. Produktionen är småskalig och gjord för hand, endast 250 plagg produceras per vecka av de 40 anställda. På italienska kallas denna typ av produktion, prodotto artigianale.

gant

Gant

1980 fick tre svenskar licensrättigheter att designa, marknadsföra och distribuera det amerikanska varumärket Gant på den svenska marknaden. Gant har ett välkänt sportigt uttryck som reflekterar livsstilen på den amerikanska östkusten. Härifrån hittar du alltid skjortor med button-downkrage, collegetröjor och kabelstickade tröjor.

boss

Hugo Boss

I Metzingen, Tyskland började 1923 historien om Hugo Boss. Grundaren, med samma namn som företaget, tillverkade arbetskläder, overaller, regnrockar och uniformer till en början och idag är varumärket erkänt att hålla hög kvalité med tidlös och strikt elegans.

lbm

L.B.M. 1911

Luigi Bianchi från provinsen Mantova i Italien grundade företaget LUBIAM år 1911 efter flera år i Turin där han lärde sig skräddarkonsten. Vi erbjuder kläder från kollektionen L.B.M. 1911 där alla plagg är tvättade och okonstruerade vilket ger en härligt avslappnad karaktär.

masons

Mason’s

I Livorno fanns under 70-talet många militära saker att få tag på för entusiastiska samlare, däribland kläder. Ur detta föddes idén att skapa en kollektion av byxor som bevarade de militära karaktärsdragen, dess hållbarhet och funktion. Det handlar om alltså om klassiska chinos, cargo-pants och slacks i snygga tvättar och spännande detaljer med en passform du aldrig vill byta ut.

morgano

Morgano

oscar-jacobson

Oscar Jacobson

Oscar Jacobson är ett välkänt varumärke hos oss och i Sverige. De har lång tradition av konfektionstillverkning och denna tradition har legat till grund för deras ompositionering av deras varumärke. Designerduon, Mats Persson tillsammans med eskilstunasonen Johannes Persson gör ett fantastiskt arbete där avslappnad elegans blandas med anglosaxiska uttryck. Materialen kommer från europas finaste väverier såsom Loro Piana, Vitale Barberis Canonico och Lanficio.

stenstrom

Stenströms

I Helsingborg startade för över 100 år sedan framgångssagan om Stenströms och den pågår än. De tillverkar skjortor med stor passion för detaljer och gediget hantverk med tyger från de bästa europeiska väverierna. Varje skjorta genomgår över 60 moment innan den är redo att skickas till oss.

TRAMAROSSA

TRAMAROSSA

RÅDHUSTORGET 5 ESKILSTUNA


016 - 14 40 70
Baxer © 2019